За нас

Здравейте, казвам се Николета и отговарям за всичко свързано с десертите в Specialty Place 23!
⁣Първите ми стъпки в сладкарството бяха свързани със здравословни и веган десерти. Желанието ми да се потопя повече в тази сфера ме накара да обърна поглед и към десерти, в които се използват и животински продукти.⁣

Следващата стъпка беше завършването с отличие на специалност “Производство на сладкарски изделия⁣” към Европейска академия за обучение и развитие гр. София и курс “Модерно сладкарство” към Pastry Academy гр. София.
⁣ ⁣ ⁣
⁣Сладкарството се превърна в неизменна част от моя живот, което ме мотивира да уча и надграждам всеки ден. Ще се радвам да ни посетите и да опитате десертите, които приготвям с много любов.


Здравейте, казвам се Михаил и отговарям за всичко свързано с кафето в Specialty Place 23!

⁣⁣Първите ми стъпки в света на кафето бяха през 2018 година, когато започнах работа като бариста в специализиран магазин за прясно изпечено кафе. Любопитството и жаждата за знания ме отведоха до спешълти кафе културата.

⁣Така година по-късно закупих домашна пекарна за кафе, с която смело се впуснахме в кафе приключението. От тогава до сега преминах няколко курса, два от които са към SCA - Световната организация за специално кафе. ⁣

⁣През 2021 и 2022 година взех участие в Bulgarian Aeropress Championship, като успях да се класирам до финалната битка и да спечеля бронзовите отличия две поредни години.
⁣Ще се радвам да ни посетите, за да си поговорим за кафето и разбира се, да консумираме без ограничение!⁣